Deze website maakt gebruik van Cookies om de gebruikerservaring te verbeteren.

Groot assortiment

Grootste keuze CB-toestellen in België

Kwaliteitsproducten

De beste merken voor langdurig gebruik

Ervaring

CB-herstellingen sinds 1977

Snelle verzending

Steeds traceerbare BPOST verzending

ENTEL (ATEX-gekeurd)

ENTEL   (ATEX-gekeurd)

ENTEL walkie talkies zijn heel professionele walkie talkies, ze bestaan zowel voor PMR, (zie hieronder) alsook voor professionele VHF/UHF doeleinden. Ook zijn er verschillende ATEX uitvoeringen verkrijgbaar. Deze professionele walkie talkies zijn uiteraard ook via ERS Telecom BVBA verkrijgbaar.

ATEX Codes:

Onderdeel van de ATEX 137 richtlijn is een risico-inventarisatie met het vaststellen van explosiegevaarlijke zones. Binnen deze zones moet dan ATEX 95 goedgekeurde apparatuur, zoals bijvoorbeeld explosieveilige verlichting of explosievrije mobiele telefoons, toegepast worden. Explosiegevaarlijk gebied kan in de volgende gevarenzones worden ingedeeld:

ATEX zone 2 en 22
Voor Atex zone 2 geldt dat de kans op een gasexplosie atmosfeer bij normaal bedrijf gering is en deze atmosfeer slechts zelden en gedurende korte duur bestaat. Volgens NPR7910 minder dan 0,1% van de bedrijfsduur. Bij Atex zone 22 geldt hetzelfde voor een stofexplosieve atmosfeer. 

ATEX zone 1 en 21
Voor Atex zone 1 is de kans op een gas explosieve atmosfeer groot. In Atex zone 21 betreft het een stof explosieve atmosfeer. Te denken valt aan gedurende 0,1% tot 10% van de bedrijfsduur.

ATEX zone 0 en 20

In Atex zone 0 en zone 20 is een gas respectievelijk stof explosieve atmosfeer continue of gedurende lange perioden aanwezig, te denken valt aan meer dan 10% van de bedrijfsduur.

 

ATEX, de Europese richtlijn:

Normen voor apparaten die zijn bedoeld voor gebruik op plaatsen waar een potentieel explosieve atmosfeer heerst, vormen een centraal aandachtspunt voor de Europese Unie. Om die reden heeft de EU het initiatief genomen normen op te stellen, die langzamerhand algemeen worden aangeduid met de term ATEX-richtlijnen (ATmosphères EXplosives). Deze richtlijnen gelden voor alle elektrische en niet-elektrische apparaten en beveiligingssystemen, en voor machines en Industriecomplexen die in verband kunnen worden gebracht met potentieel explosieve atmosferen.

Sinds juli 2003 mogen in Europa alleen apparaten worden gebruikt, die aantoonbaar voldoen aan de ATEX-richtlijnen.

Richtlijn 94/9/EG

Gelijkschakeling van de wetgeving van de lidstaten inzake het bedoeld gebruik van apparatuur en beveiligingssystemen voor gebruik in bereiken met mogelijk explosiegevaar.
Nieuw: ATEX 95 (ATEX 100a)

Richtlijn 1999/92/EG

Minimumvoorschriften voor de verbetering van de gezondheidsbescherming en de veiligheid van werknemers die in een explosieve omgeving gevaar kunnen lopen.
Nieuw: ATEX 137 (ATEX 118a)

meer informatie:designation


Weergegeven:
Sorteren op:
HT 446 L / LCD Op bestelling

HT 446 L / LCD

HT 446 L / LCD (geschikt voor ruimten waar explosiegevaar kan zijn) Alle modellen hebben dezelf..

€269,00
Excl. BTW: €222,31
HT 952 ATEX 2-3 dagen of langer...

HT 952 ATEX

HT 952 ATEX   (geschikt voor ruimten waar explosiegevaar kan zijn)Meestal binnen de week b..

€749,00
Excl. BTW: €619,01
HT 953 ATEX  LCD Op bestelling

HT 953 ATEX LCD

HT 953 ATEX LCDMeestal op slechts enkele dagen bij ons op voorraaad Alle modellen hebben d..

€769,00
Excl. BTW: €635,54