Deze website maakt gebruik van Cookies om de gebruikerservaring te verbeteren.

Groot assortiment

Grootste keuze CB-toestellen in België

Kwaliteitsproducten

De beste merken voor langdurig gebruik

Ervaring

CB-herstellingen sinds 1977

Snelle verzending

Steeds traceerbare BPOST verzending

SIM kaart knippen

SIM kaart knippen
  • Wij kunnen uw SIM kaart aanpassen terwijl je wacht
  • Geen verlies van bestaande gegevens op uw kaart
  • Voor de laatste Tablets , GSM's en Smartphones

 

Een SIM-kaart knippen naar MicroSIM of NanoSIM voor de iPhone 5 en andere smartphones:

Heel wat recente smartphones maken niet langer gebruik van de reguliere SIM-kaart, maar een kleinere variant daarop. MicroSIM wordt al enkele jaren gebruikt, onder andere in de iPhone 4 en de 4S. Maar daarnaast bestaat er ook nog NanoSIM, nog een kleinere kaart onder andere voor de nieuwe iPhone 5.

SIM, MicroSIM en NanoSIM

De SIM-kaart wordt er al jaren gebruikt als de standaard voor telefoonverificatie in gsm’s. Met de komst van de smartphone komt daar echter stilletjes verandering in. Steeds meer fabrikanten kiezen ervoor om de normale SIM-kaart niet meer te ondersteunen, en een kleinere variant zoals de MicroSIM te gebruiken. Als je een toestel aanschaft met een MicroSIM poort, kan je niet eenvoudig je oude SIM-kaart plaatsen in de smartphone. Wel kan je je SIM-kaart precies knippen zodat je toch een gratis MicroSIM of NanoSIM kaart bekomt.

MicroSIM biedt meer functies

Hoewel een normaal kaartje knippen de meest voordelige keus is, biedt de kleinere MicroSIM kaart (en ook NanoSIM) een aantal functies meer. Zo kan je onder andere ook e-mailadressen, en een tweede naam opslaan op het geheugen van de MicroSIM-kaart. Daarnaast kunnen meerdere applicaties tegelijkertijd een Micro- of NanoSIM raadplegen. Er is tevens een iets verbeterde beveiliging aanwezig, en ook verbeterde authenticatie voor telecomproviders. Al deze functies zal je niet hebben als je een gewone SIM-kaart knipt. Het is duidelijk dat een kleinere SIM-kaart meer functionaliteit biedt, hoewel je verschil waarschijnlijk niet eens gaat merken.

Aanschaffen

 

Bij zowat alle providers kan je een Micro-SIM en sinds kort ook een Nano-SIM kaart kopen. De prijzen variëren van 5 euro tot 30 euro, en je behoudt je eigen nummer. Je kan er ook voor kiezen om het te laten knippen door de provider zelf, vaak tegen een kleine vergoeding of als je geluk hebt helemaal gratis.

SIM-kaart knippen

Er zijn verschillende manieren om je oude SIM-kaart om te toveren in een Micro-SIM of Nano-SIM model. Eerst en vooral is het belangrijk om de specifieke afmetingen van de kaartjes te weten:

MicroSIM:
- Lengte: 15 mm
- Breedte: 12,01 mm
- Dikte: 0,81
NanoSIM:
- Lengte: 12,3 mm
- Breedte: 8,8 mm
- Dikte: 0,67 mm

Sommige providers hanteren andere afmetingen voor hun SIM-kaarten, waardoor ze groter of kleiner kunnen zijn, maar dit is het universele model.

MicroSIM

Tenzij je erg handig bent, is het niet verstandig om de SIM-kaart gewoon op het oog te knoppen. Er is duidelijk precisie voor vereist. Een MicroSIM kaart tray kan erg handig zijn als je wilt controleren of het kaartje goed geknipt is. De gemakkelijkste manier om een MicroSIM te knippen is met een sjabloon dat je op internet kan vinden. Door de pagina op ware grootte – 100% - af te drukken, krijg je een perfect sjabloon voor MicroSIM. Na het uit knippen van dit sjabloon, kan je deze kleven op je oude SIM-kaart, waarna je de zwarte randjes afknipt. Wat oefenen met niet gebruikte SIM-kaarten kan handig zijn.

NanoSIM

Het knippen van een NanoSIM is al heel wat moeilijker. Vooral omdat het ook weer eens stuk kleiner is, maar hier moet je het kaartje ook dunner maken. Het is handiger als je een MicroSIM knipt naar NanoSIM, maar met een normale SIM-kaart moet het ook lukken. Bepaal aan de hand van de afmetingen hierboven hoeveel millimeter je aan elke zijde moet afknippen van het kaartje of gebruik een sjabloon. Knip langs de gouden randen, vermijd het snijden in de gouden chip. Nu heb je ook wat schuurpapier nodig, om de simkaart iets dunner te maken. Een precies meetapparaat en een portie geduld zijn een absolute vereiste.

Eindwoord

 

Als je wat geld wilt besparen is het knippen van je SIM-kaart zeker mogelijk, hoewel het niet altijd even gemakkelijk is. Het knippen is natuurlijk op eigen risico, oefen eerst met wat oude SIM-kaarten, om het verkeerd knippen of beschadigen van de chip te vermijden.


(Wij verkleinen uw kaart in de winkel terwijl je wacht)


ERS Telecom BVBA is ook officieel BASE-Dealer, je kan er terecht voor BASE-aansluitingen, ruil-SIM kaarten, aanpassingen van jou contract enz...
Er zijn geen producten in deze categorie.