Deze website maakt gebruik van Cookies om de gebruikerservaring te verbeteren.

Vergunningen

Vergunningen:

Informatie voor gebruikers van Zend-ontvangstapparatuur in België.

Voor de zendapparatuur voor de scheepvaart, luchtvaart, radio-amateurs en de jacht is er een wettelijke verplichting om over een zendvergunning te beschikken.
Wanneer dit van toepassing is, vragen wij onze klant om ons voor het plaatsen van een bestelling eerst een copie van de vergunning te bezorgen via e-mail. Uiteraard kan je ook langskomen in onze winkel.


Regels:

Met de juiste apparatuur voorkomt u dat u storing veroorzaakt en dat u na een controle van de bevoegde instantie (BIPT) wordt geconfronteerd met eventuele boetes.
Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Voor bepaalde apparatuur is geen vergunning nodig, maar zijn er wel spelregels waaraan u zich moet houden.


Gebruik met vergunning:

Een vergunning kan worden verleend voor vaste zendinstallatie voor thuisgebruik of voor in een voertuig/vaartuig en/of walky-talky gebruik in de VHF- en UHF-banden, maritieme en luchtvaart gebruikers en gelicentieerde zendamateurs. De vergunning kunt u aanvragen bij het BIPT in Brussel (voor de jagers ook bij Sint Hubertus). Een vergunning geldt alleen voor gebruik in België, voor het buitenland moeten afzonderlijke vergunningen worden aangevraagd.


Contact

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen op telefoonnummer +32 9 342 9507 of per e-mail naar info@ers.be.
Voor vergunningsaanvragen kan u telefonisch contact opnemen met het BIPT +32 2 226 88 15 .  U kunt ook de website van het BIPT raadplegen op https://www.bipt.be/nl/consumenten/radio